Szállás a Mátrában : Panoráma apartman - hegyvidéki wellness - Parádsasvár

Apartman saját wellnessel! Legyen a vendégünk a Mátra szívében! Ismerje meg ezt a csodás környéket családjával, ehhez kínálunk kényelmes, otthonos apartmant Parádsasvár falu szívében, csodás panorámával a Mátra gerincére, a Kékestetőre. 06-20-9179246

 

kreta_027.jpg

 

 

Élővilág:

 

A Mátra változatos vegetációjához igen gazdag állatvilág párosul.

Magyarországon megtalálható nagyvadak mindegyike él erdeinkben: gímszarvas, dámszarvas, muflon, vaddisznó, őz.

 

kreta_037.jpg

Kisebb ragadozók közül többek között róka, borz, nyest, vadmacska, szórványosan hiúz is előfordul.

A nagy területű, zárt erdők madárvilága igen gazdag. Több fokozottan védett faj is megtalálható a környéken, pl. parlagi sas, egerészölyv, császármadár.

 

császármadár

A tiszta vizű patakok védett pataki rákokat rejtenek. Sétánk alakalmával találkozhatunk még foltos szalamandrával;erdei- és vízisiklóval, melyek nagyobb példányai riadalmat kelthetnek.


Kifejlett foltos szalamandra


Az év minden szakában csodálatos élményekkel gazdagodhatunk egy-egy kiránduláson: tavasszal a varázslatos, sokszínű madárfütty a természet ébredését hirdeti, nyáron az erdők finoman ölelő hűs árnya alatt megtermő sokféle gombát csodálhatjuk meg, ősszel, szeptemberben az erdő királyának méltán titulált gímszarvas nászának hangját hallhatjuk. Az orgonáló szarvasbőgést messze viszi a szél, csendes estén akár a faluba is behallatszik.

 

Télen megcsodálhatjuk a hófehér takaró alatt szunnyadó természet néma méltóságát, a talpunk alatt ropogó hó hangját, a befagyott patakok, a fákon lógó jégcsapok csillogását.

gomba.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 125
Heti: 267
Havi: 2 588
Össz.: 382 564
Oldal: A környék élővilága
Szállás a Mátrában : Panoráma apartman - hegyvidéki wellness - Parádsasvár - © 2008 - 2018 - panoramaapartman.hupont.hu